duminică, 3 octombrie 2010

Cookies cu ciocolata, nuci de caju si migdale...

Autor : Cristina P


Ingrediente (pentru 36 cookies marime mare):

- 2 oua

- un virf de sare

- 140 g zahar

- 190 g faina T45

- 1 lingurita rasa de praf de copt

- 125g unt

- 150 g ciocolata in bucatele

- 100 g nuci de cajuin bucatele mici

- 100 g migdale in pudra

Topiti untul la micro-ondes sau pe foc foarte mic .

Preancalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un saladier, amestecati cu un mixer, oul,sarea si zaharul, pana cand compozitia se albeste si devine spumoasa si dubleaza de volum.

Adaugati apoi faina cernuta si praful de copt, amestecati bine cu o lingura in lemn, aluatul va deveni prea gros pentru robot sau tel.

Apoi, adaugati untul topit rece, amestecati cu lingura. Puneti alunele, migdalele si ciocolata, amestecati bine.

Pe o tava puneti hartie de copt si luati in mana umeda, aluatul , de valoarea unei linguri, formati o forma rotunda si puneti pe hartie, apasati un pic cu mana. Lasati un interval de 5 cm intre fiecare cookies, pentru ca se vor aplati si se vor mari la coacere.

Puneti biscuitii in cuptor, sa se coaca timp de 15 minute, faceti atentie, cand se coloreaza sant gata. Hartia o luati de pe tava si lasati biscuitii sa se raceasca pe hartie. Intre timp coaceti inca o tava.


Pe o tava mi-au intrat cate 9 cookies. Nu trebuie sa-i dezlipiti cand sant calzi pentru ca sant foarte sfaramiciosi.

Se pot pastra 6 zila intr-o cutie metalica.

Un comentariu:

MONONOKE KITCHEN spunea...

Foarte aratosi biscuitii,
cred ca-s buni de tot!