luni, 12 aprilie 2010

Cotlet de porc à la bruxelloise - cu sos de ceapa si bere

M-am inspirat din revista "Les Doigts d'Or" Editions Atlas, dar nu am respectat intocmai cantitatile...


Ingrediente (pentru 4 persoane):

- 4 cotlete de porc

- 2 linguri de faina

- 3 linguri de ulei

- 4 cepe

- 150 ml bere

- 50 ml apa

- sare si piper

Cotletele de porc le sarati, piperati si le treceti prin faina.

Incalziti uleiul intr-o cratita antiadeziva, depuneti cotletele, prajiti 3 minute pe fiecare parte.

Dupa care, adaugati ceapa curatata si tocata fin, lasati sa se prajeasca impreuna cu carnea pe foc domol inca 5 minute.

Varsati berea si apa, acoperiti si lasati pe foc domol inca 15 minute.

Daca contine prea mult lichid, lasati sa fiarba inca 2-3 minute fara capac, dupa care asezonati daca este necesar cu sare si piper.

Serviti cald, de exemplu cu un piure de varza de Bruxelles si cartofi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

cuvantul de la ingriente -150 ml biere se scrie bere sa nu mai gresesti data viitoare si mancarea super buna

Cristina P spunea...

Ai dreptate, voi corecta. Dar vei gasi si alte greseli pentru ca nu am ocazia sa vorbesc romaneste si ma servesc mult de dictionar.
Multumesc