marți, 9 martie 2010

Risotto cu sparanghel

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 240 g ris special risotto (orez bob rotund - pentru ca absorba mai bine sosul, deci este mai cremos)
- 1 litru de bulion de pasare
- 300 g varfuri de sparanghel
- 20 g unt
 - 10 cl vin alb
 - 40 g parmesan ras
- 2 linguri de smantana
 - 1 ceapa tocata marunt
- 1 lingura de ulei
- sare si piper dupa gust
Incalziti 1 litru de apa, adaugati un cub de bulion de pasare.
Intr-o cratita caliti ceapa tocata cu untul, pe foc domol.
Mariti focul, adaugati orezul si amestecati pana cand orezul devine transparent. Adaugati vinul si lasati sa se reduca, apoi varsati un pic de bulion de pasare, pana cand acoperiti in intregime orezul. Cand lichidul scade, mai adaugati bulion cate un pic, pana cand orezul a fiert.
Separat intr-o cratita, puneti uleiul si adaugati varfurile de sparanghel, lasati sa fiarba, amestecand din cand in cand.
Cand orezul este fiert, incorporati smantana si piperati un pic. Adaugati parmezanul ras, amestecati si serviti cu sparanghelul .

2 comentarii:

Elena Toma spunea...

Cristina, bun acest risotto cu sparanghel. Pot sa-l fac si eu, numai ca n-o sa-i pun parmezanul si smantana. Stiu ca astea doau un gust deosebit, dar dieta cere sacrificii... Dar garnitura de sparanghel este delicata si de high class.

Gospodina de Criza spunea...

DE abia astept sa incerc niste retete de aici. MAi ales ca sunt fan millefeuilles, verinnes...