marți, 23 martie 2010

Pui marinat cu ardei si conopida - reteta culinara chinezeasca

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 2 bucati de piept de pui
- 2 linguri de sos soja
- 1 lingura de xeres
- 1 lingura de Maizena sau faina
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 2 morcovi mici
- 200 g conopida - eu am folosit si cotorul
- 1 praz - partea alba
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de zahar
- un pic de ghimbir
- jumatate de pahar de apa
Taiati carbea in lamele foarte fine. Amestecati faina cu xeres si sosul soja, adaugati carnea, amestecati si lasati sa se marineze 1 ora
Curatati prazul, taiati partea alba in lungimi de 2.5 cm, apoi taiati in lamele fine.
QSpalati ardeii, curatati si taiati in lamele, la fel si pentru morcovi.
Spalati conopida, curatati si taiati in bucatele, cotorul il curatati de pielea grasa apoi in lamele subtiri.
Incalziti intr-o cratita 2 linguri de ulei, prajiti foarte repede carnea, timp de 2 minute. Rezervati pe o farfurie.
Puneti restul de ulei in cratita, adaugati prazul si ghimbirul, apoi toate celelalte legule, sarea si zaharul.Amestecati si prajiti 2 minute, dupa care adaugati carnea si un pic de apa, daca este necesar si lasati inca 2 minute.
Puteti servi cu orez natur.

Niciun comentariu: