marți, 16 februarie 2010

Varza umpluta

O reteta de sezon foarte simpla...
Ingrediente :
- o varza
- 500 g carne macinata ( vita + porc)
- 2 cepe
- 2 linguri de ulei
- 1 conserva de rosii
- sare, piper si ardei iute dupa gust
Taiati varza, despartind foile de cotor. Intr-o oala cu apa clocotita sarata, puneti la fiert timp de 10 minute, foile de varza. Dupa care le puneti intr-o strecuratoare si varsati peste apa rece, pentru a pastra culoarea foilor de varza.
Curatati si tocati ceapa, puneti la calit intr-o cratita cu ulei incins. Dupa 5 minute, adaugati carnea tocata si dupa inca 5 minute, rosiile tocate marunt. Lasati sa se prajeasca inca 10 minute.
Preamcalziti cuptorul la 200°C.
Intr-un vas pe care puteti sa-l puneti in cuptor, puneti 3 foi de varza, apoi carnea tocata, apoi inca 3 foi de varza. Alternati varza si carnea, la sfarsit acoperiti cu 4 foi de varza si puneti in cuptor timp de o ora.

Daca vreti ca culoarea verzei sa ramana, acoperiti cu un capac.

Serviti cald cu smantana.

2 comentarii:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Buna idee!!!!Sarmale.....dar nu-s sarmale!

Carmen spunea...

Ce bine arata!Imi place ca varza si-a pastrat culoarea!Weekend placut!xxx