sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Sfaturi practice - curatarea si fieberea - choux sau varza de Bruxelles

Choux de Bruxelles este o legume specifica acestui sezon - iarna. Este o varza,care face parte din familia Brassicaceae, cultivata pentru mugurii care cresc la baza frunzelor. Le culegem de pe planta , de jos in sus, in functie de dezvoltarea acestor muguri, incepand cu luna decembrie.

Pentru a o prepara, vom curata foile exterioare mai tari, taiam codita si facem o crestatura cu un cutit in forma de cruce, astfel cand va fierbe, apa va patrunde in interior, va fi mai repede fiarta si mai fondanta.
 Daca doriti sa pastrati culoarea verde a foilor, o puneti intr-un vas umplut cu apa foarte rece.
Dupa aceea, o puteti pune cu un pic de unt la prajit intr-o cratita, timp de 5 minute, asezonati cu sare si piper, si o serviti in garnitura.
O alta posibilitate, dupa ce a fiert puneti la prajit timp de 5 minute cu costita afumata taiata in bucatele.
Sau in gratin cu cartofi si cu alune prajite sfaramate.

2 comentarii:

Elena Toma spunea...

Ideea unui gratin de verzisoare cu cartofi si alune prajite sfaramate trebuie sa fie un deliciu. O sa incerc si eu, mai ales ca aceasta combinatie este admisa la dieta. O duminica placuta, Cristina!

Nadji spunea...

merci pour tous ces conseils.
A noter.
A bientôt.