duminică, 27 decembrie 2009

Escargots de Bourgogne - Melcisori de Bourgogne

Aceasta reteta se prepara in estul Frantei, Bourgogne. Se serveste foarte des de sarbatori, mai ales de Revelion.

Ingrediente pentru 4 persoane - 48 melcisori preparati in conserva
Ingrediente pentru unt aromatizat (in Franta gasim acest unt gata preparat, dar putel sa il facem daca vrem):
- 250 g unt
- 36 g usturoi
- 30 g patrunjel frunze
- 5 g sare
- 2 g piper

Spalati patrunjelul, asteptati sa se usuce de apa. Curatati cateii de usturoi, inlaturati inima.
Intr-un mixer, puneti patrunjelul si usturoiul, tocati foarte marunt. Adaugati untul, sarea si peperul, amestecati din nou..
Daca nu aveti mixer, tocati marunt usturoiul si patrunjelul si amestecati toate ingredientele, avand grija ca untul sa fie moale, pentru a amesteca mai usor.
Acest unt il putem pastra in refrigerator sau in congelator, il punem in forma de carnat, invelit in foi de plastic alimentare si taiam un pic cand avem nevoie.
Puneti un melc si unt in fiecare cochilie si apoi pe o tava sau in formele speciale pentru melci.

Puneti in cuptor la 200°C, cand untul incepe sa se faca ca o spuma, este gata puteti sa ii serviti.

3 comentarii:

Alexandrina spunea...

Felicitari pentru retete, ai un blog superb!

Vali spunea...

Interesant. Imi doream de mult sa stiu cum se gatesc melcii.
Bineinteles ca aici nu am nici o sansa sa mananc asa ceva, dar poate o sa gasesc dupa ploaie.
Te urmaresc de atata vreme, dar se pare ca nu am explorat suficient blogul tau.
iti doresc numai bine.
Vali

Vali spunea...

Foarte interesant. Mi-ar place, dar aici nu am nici o sansa sa gasesc.
Poate cand o sa vina primavara si ploua o sa gasesc melci.

Numai bine,