sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Tiramisu cu biscuiti, pere si scortisoara - Tiramisu au pain d'épices, poires et cannelle


Tiramisu este un mare clasic in bucataria italiana.Lui Stéfan nu ii plac prajiturile cu multa crema, dar ii plac fructele, deci am combinat cele doua. Si daca acasa nu aveti piscoturi, nu renuntati, exista tot timpul un biscuit sau cateva felii de cake sau alta prajitura. Deci, am hotarat sa fac ceva nou, imi plac foarte mult portile individuale si cum acest desert putem sa-l servim in pahare, de ce nu?
Deci, voi face cu ce am...

Ingrediente (pentru 6 pahare):
- 250 g mascarpone
- 3 oua
- 75 g zahar
- 1 lingura de zeama de lamaie
- 1-2 pere
- 20 cl cafea tare
- 2 linguri de visinata
- 1 lingurita de pudra de scortisoara
- 6 felii de cake groase de 1 cm sau 10 biscuiti
Separati albusul de galbenus.
Galbenusurile le amestecati cu zaharul pana devine o spuma albicioasa, adaugati branza si amestecati bine in spuma. Varsati visinata si amestecati bine.
Separat amestecati cu un tel albusurile, pana cand devine o spuma ca si zapada.
In compozitia cu galbenusurile, adaugati o lingura de albus, amestecati repede pana la omogenizare si astfel aceasta compozitie se va amesteca mai usor restul de albusuri.
Adaugati in compozitie, de doua ori albusurile, amestecati domol pana cand obtineti o compozitie omogena.
Faceti o cafea foarte concentrata, lasati sa se raceasca.
Taiati cakeul in felii groase de 1 cm, apoi decupati o forma rotunda. Cum paharele mele sant drepte, voi folosi acest pahar si pentru decor si pentru decupare, daca nu caut un alt pahar cu acelasi diametru cu fundul paharului unde voi asambla prajitura.
Curatati perele, taiati in cubulete, amestecati cu zeama de lamaie pentru a pastra culoarea alba a fructului.
Rotundurile de cake le bagati in cafea foarte repede, un pic, pentru a nu fi prea imbibate.
Daca nu biscuitii seci, il imbibati cu cafea, apoi ii spargeti in bucatele pe care le depuneti in strat pe fundul paharului.
Depuneti felia pe fundul paharului, 2 -3 lingurite de spuma cu mascarpone, apoi cubulete de pere, apoi compozitia mascarpone si presarati praful de scortisoara sau cacao in pudra.
Lasati la rece 4 ore si puteti servi.

Niciun comentariu: