joi, 26 noiembrie 2009

Supa crema roz bombon sau crema de sfecla rosie

O supa crema cu cateva legume, simplu si rapid si poate bun...
Ingrediente ( pentru 4 persoane)
- 4 cartofi taiat in bucatele
- 1 sfecla rosie
- telina 20 g
- sare, piper dupa gust
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa
- 1/2 litru de lapte
- 2 linguri de smantana
Curatati ceapa, puneti la incalzit uleiul intr-o oala, adaugati ceapa tocat. Curatati cartofii, spalati si taiati in bucatele, adaugati peste ceapa, amestecati si lasati 2-3 minute sa se caleasca in ulei.
Curatati sfecla, taiati in bucatele sau mixati, adaugati in oala cu 1 litru de apa.
Acoperiti si lasati sa fiarba 20-30 minute, dupa care adaugati laptele si mixati totul. Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Serviti cu un pic de smantana.

Niciun comentariu: