sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Pommes de terrre farcies sauce roquefort - Cartofi umpluti cu sos roquefort

Autorul retetei - Cristina P
Interesant in aceasta retea nu sant cartofii umpluti, exista foarte multe variante, ci mariajul cartofilor cu branza topita. Roquefortul sau cum se zice in Romania, branza cu mucegai are un gust foarte puternic, ceea ce convine foarte bine cu un cartof copt.
De obicei, branza se topeste in smantana calda, dar cum vroiam ca reteta sa fie mai redusa in grasimi, am utilizat un iaourt natur.
Sosul cu roquefort se utilizeaza mai des cu carne prajita, dar cum sant curioasa si imi place sa fac combinatii diverse, am incercat si mi-a placut, deci o voi publica.
Ingrediente pentru cartofi umpluti (pentru 3 persoane) :
- 9 cartofi mijlocii
- 200 g carne macinata
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 varf de cutit de piper
- 1 varf de cutir de cumen
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
Pentru sos :
- 1 iaourt natur
- 75 g branza Roquefort sau bleu
Curatati cartofii si ii vidam cu o lingurita. Incercam sa ii dam o forma rotunda, sarati un pic.
Curatati ceapa, usturoiul si puneti intr-un mixer, mixati.Puneti carnea tocata, oul, cumenul, piperul, sarea, ceapa si usturoiul intr-un bol si amestecati bine.
Intr-un plat, puneti aluminium astfel incat sa faceti o papiota mare, cu partea lucioasa in exterior, sa nu intre in contact cu alimentele. Depuneti cartofii umpluti cu compozitia cu carne.
Udati cu 2 linguri de ulei si inchideti papiota.
Puneti in cuptor la 200°C timp de 50 minute, dupa care descoperiti cartofii si lasati la copt inca 10 minute, pentru a da culoare umpluturii de carne.
Cu 10 minute inainte de a servi, puneti la incalzit iaurtul intr-o oala. Dupa ce este cald adaugati branza taiata in bucatele si amestecati pe foc domol. Lasati pe foc domol 7 minute, vom obtine un sos mai lichid, dar suficient pentru a napa cartofii. Amestecati din cand in cand.
Serviti cartofii foarte calzi impreuna cu sosul de branza.

Niciun comentariu: