sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Papricas de cartofi

Un papricas, nu este ceva nou, dar este ceva bun si simplu.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 kg de cartofi curatati
- 1 lingura de boia dulce sau paprica
- 2 linguri de grasime sau ulei
- 2 cepe mijlocii
- 1 catel de usturoi
- 20 cl de bulion
- 1 gososar verde
- 1 rosie
- 4 linguri de smantana
- patrunjel tocat
- sare si piper dupa gust
Curatati cartofii si taiati in felii groase. Curatati ceapa si taiati in rondele. Curatati gososarul si rosia, taiati in felii.
Intr-o oala puneti grasimea , apoi adaugati ceapa si usturoiul maruntit, lasati 5 minute pe foc domol sa se caleasca fara sa prinda culoare.
Adaugati bulionul, boia, sarea si piperul, cartofii in felii. Lasati sa fiarba inca 20 minute pe foc domol, acoperiti.
Puneti in oala, rosia si gogosarul si lasati sa fiarba inca 15 minute.
Serviti cald cu o lingura de smantana si patrunjel tocat marunt.

Niciun comentariu: