marți, 13 octombrie 2009

Salata de andive cu mere


Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 3 endive groase
- 2 mare
- sucul unei jumatati de lamaie
- optional : 16 samburi de nuca
- sos vinaigrette : 1 lingura de otet, sare, piper, 1 lingura de mustar, 3 linguri de ulei de masline(sau ulei de nuci, samburi de struguri, susan)
Curatati andivele de partile verzi, spalatile repede, nu lasati in apa.
Taiati foile de andive in bucatele, cotorul nu-l utilizati pentru ca va da un gust amarui.
Spalati si curatati merele, taiati in bucatele, puneti intr-un saladier cu andivele si amestecati cu sucul de lamaie, pentru a pastra culoarea legumelor.
Pregatiti sosul vinaigrette : amestecati toate ingredientele cu o lingura in lemn ca si pentru o maioneza.
Sosul vinaigrette il amestecati cu andivele si merele, presarati miezul de nuca si serviti.

Niciun comentariu: