vineri, 16 octombrie 2009

Escalop cordon bleu

Un clasic al bucatariei franceze - cordon bleu. Exista in 2 variante, cu carne de vaca sau cu carne de curca.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 felii de carne de vaca taiate fin de 50 g fiecare
- mustar
- 100 g cascaval
- 2 felii de sunca
- 1 ou
- faina
- pezmet
- unt+ ulei
Daca carnea nu este taiata foarte fin, bateti carnea cu ciocanul pentru snitele.Ungeti carnea pe ambele fete cu mustar. Depuneti pe o jumatate cascavalul in batonas invelit intr-o jumatate de felie de sunca.

Ungeti bordul carnei cu albusul de ou si lipiti ambele parti ca si un buzunar. Apasati pentru a le suda cat mai bine.
Treceti carnea astfel preparata prin faina, apoi prin restul de ou batut si terminati cu pezmetul.
Incalziti 25 g unt cu 3 linguri de ulei, intr-o cratita mare, puneti carnea la prajit. Lasati sa se prajeasca timp de 7 minute pe fiecare fata, la inceput foc mijlociu, apoi foc domol, pentru ca branza sa se topeasca, dar exteriourul sa nu fie prea prajit.
Puteti servi cu un piureu, sau cu lamaie si rosii provensale.

Niciun comentariu: