vineri, 4 septembrie 2009

O reteta pentru mici si mari - Ou in cuib

Am facut aceasta reteta de mai multe ori, pentru cel mic, dar si cel mare a mancat. Am gasit-o intr-un site canadian dedicat oului http://www.lesoeufs.ca/Reteta am modificat-o un pic.
In acest site gasiti foarte multe informatii si retete, deci este interesant sa-l vizitati.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 ceapa taiata marunt
- 2 cartofi mari curatati si taiati in cubulete
- 1/2 ardei gras rosu taiat in cubulete
- 1 lingura de patrunjel tocat
- sare si piper
- 200 g carne de pui fiarta si taiata in cuburi
- 125 ml bulion de pui
- 4 oua
- 4 linguri de ulei
- boia pentru decor
Puneti ardeiul gras intr-o cratita cu ulei, lasati 4 minute sa se prajeasca, adaugati ceapa si lasati inca 4 minute sa se prajeasca, amestecati din timp in timp.
Separat prajiti cartofii cu uleiul pana cand se coloreaza, amestecati des, aproximativ 5 minute.Apoi adaugati patrunjelul, ceapa si ardeiul, carnea de pui, asezonati dupa gust cu sare si piper, lasati sa se prajeasca inca 3 minute, pana cand compozitia va fi calda.Varsati bulionul de pui si fierbeti inca 10-15 minute pana cand cartofii sant fierti.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Pe o tava, acoperiti cu hartie de copt, puneti 4 gramezi de cartofi, apasati in mijloc cu dosul unei linguri, pentru a face loc oului.
Ouale le spargeti, pe rand, intr-o ceasca, si puneti un ou in fiecare cuib de cartofi.
Puneti sa se prajeasca in cuptor, timp de 8-10 minute pana cand albusul de ou s-a copt.
Cu o spatula, depuneti fiecare nid in farfurii, presarati boia si serviti imediat.