sâmbătă, 12 septembrie 2009

Pui sos porto

Porto - este un vin dulce portughez, caruia i s-a intrerupt fermentatia prin adaugarea unui alcool. Cand nu am, il inlocuies cu un vin licoros, Martini rosu, sau un alcool care contine zahar, dar nu cu un lichior.
Ingrediente ( pentru 4 persoane):
- 600 gr. de piept de pui
- 2 ceape
- 250 gr. de ciuperci taiate in felii
- 10 cl. sau 1 paharelde porto,vermut sau martini rosu
- 4 linguri de smantana groasa
- sare, piper
- 4 linguri de ulei
Preparare :
Se taie carnea de pui in bucati. Se curata si se taie ceapa marunt .
Prajiti carnea intr-o cratita cu ulei incins. Adaugati ceapa si ciupercile. Sarati si piperati dupa gust.
Lasati sa se prajeasca citeva minute, apoi adaugati alcoolul.
Dupa ce alcoolul s-a redus, adaugati smintina, lasati sa se prajeasca pe foc minim 2 sau 3 minute, apoi serviti.
Se poate servi cu cartofi fierti in coaja sau cu tagliattele.

Niciun comentariu: